top of page

Kultur og Aktiviteter

4173Vrangshøj.jpg

Seniorklub afholder medlemsaftener hver onsdag. Se mere på hjemmesiden

http://www.seniorklubben-vrangshoj.dk/

Billardklub spiller hver mandag og torsdag aften, samt tirsdag eftermiddag.

Formand Tommy Olsen  20 25 08 32

Vrangshøjs læseklub
Går du med tanker om at være med i en læseklub?
En læsegruppe består normalt af mellem 5 til 9 medlemmer.  Læseklubben Vrangshøj har eksisteret siden 2016. Eneste krav er at du er medlem af Støtteforeningen Vrangshøj, og det koster årligt 75 kr., men ud over at kunne anvende lokalet, så giver er der fri kaffe til gruppen.
Kontakt Margit Nielsen, tlf. 2177 7611 eller mail margitfjenneslev@gmail.com og hør mere.
forsamlingshus.jpg

Forsamlingshuset arrangerer fællesspisninger med forskellige temaer, f.eks. Vildtaften, ølsmagning med tilhørende mad, høstfest med spisning og dans, julemiddag

Foredragsaftener

Udlejning til div. fester

Juletræsfest.

Se arrangementslisten på hjemmesiden

http://alsted-forsamlingshus.dk/

77051653_1803709856428729_23396851911376

De frivillige bag Fjenneslev friluftsgrund/spejdergrund vil gerne gøre opmærksomme på, at folk i og udenfor Alsted-Fjenneslev har mulighed for at låne de gode rammer og faciliteter, der findes på grunden. Det er muligt at låne grunden til friluftsaktiviteter- og arrangementer – og der er god plads!

Se mere på vores facebook side Fjenneslev friluftsgrund og like/del gerne siden. Hvis du har spørgsmål kan du enten skrive til os via messenger, eller kontakte os på mobilnummer 40118826.


Pr%C3%A6sentation1_edited.jpg

Fjenneslev Halen danner rammen om en stor mængde idræt for Alsted-Fjenneslv Idrætsforening:
Gymnastik for alle aldre, Fit`nDance, Kangoo Jumps, Strong, Zumba.
Badminton, Wolleyball, indendørs, Senioridræt. I klubhuset ved hallen er der indoor cykling.
Et stort aktiv er Loppemarkedet, hvor overskuddet er med til at sikre fornuftige kontingenter til de forskellige idrætter.
Se mere på hjemmesiden: http://www.afgi.dk/

Fjenneslev kirke.jpg

Skjalm Hvide
Hvideslægtens vugge har stået i Fjennslev, hvor Skjalm Hvide, slægtens stamfader, havde sit hjem. Han var høvedsmand på Sjælland, han udmærkede sig i slaget ved Nisaa 1062 i krigen mellem Svend Estridsøn og den norske konge Harald Haarderaade.
Skjalm Hvide døde omkring 1113 og blev begravet i Fjenneslev Kirke, hvor også en af hans sønner, Toke, blev begravet, denne kirke har formodentlig været af træ.
Senere flyttedes gravene til Sorø Kirke, der efter Absalons grundlæggelse af Sorø Kloster blev slægtens gravkirke.

Læs mere på hjemmesiden http://www.fjenneslev-kirke.dk

alsted kirke.jpg

Alsted Kirke ligger 52 meter over havet. Den er bygget omkring 1150. Kirken var oprindelig den største landsbykirke i Alsted Herred, men er nu overgået af Haraldsted Kirke. Da Alsted var herredsby blev der holdt retterting i kirken. Kirken dengang bestod af kor med apsis i øst og skib i vest.

I dag består den af et romansk skib, kor og apsis, et gotisk tårn samt 2 sengotiske sidebygninger, et våbenhus mod syd og et ligkapel mod nord. Sidebygningen mod nord var oprindelig kvindeindgangen. Kirken er næsten helt igennem opført af regelmæssigt tilhugne Faksekalkskvadre, hvorimod våbenhus, ligkapel og tårn er af munkesten. Se mere på hjemmesiden.

http://www.alsted-kirke.dk/

Kultur og aktiviteter: Get Involved
bottom of page